sâmbătă, 20 februarie 2010

Chiti este oripilata

Dragii mei prieteni, am facut o mica pauza de internet, am fost ocupata de diverse treburi de fiara. Acum, de cand am crescut mai mare, am alte responsabilitati, se asteapta mai multe lucruri de la mine. Nu mai pot vana la intamplare, acum incerc sa o fac organizat si in mare secret. Cred ca trebuie sa-mi aleg si un nume de cod, ca pentru un agent secret care se respecta.



Am vanat mai multe lucruri, dar deocamdata ai mei nu m-au prins decat la o bucata de paine pe care am luat-o de pe masa. S-au suparat pe mine. Dar ce sa fac? Mie mi-e foame mereu-mereu. De cate ori am ocazia, merg si mananc din strachinuta mea. Dar nici mancarea aia nu este suficienta. De aceea nu pierd nicio ocazie de a cersi mancare atunci cand bipezii mei sunt la masa. Ba intr-o dimineata, m-am suit pe mama si am vrut sa-i iau o bucata de paine pe care tocmai o baga in gura. Zau daca am inteles de ce nu m-a lasat, ne jucam asa de frumos!

In fine, dar nu despre asta voiam sa va povestesc. Mi se intampla lucruri absolut scandaloase, revoltatoare, iar eu nu pot sa fac nimic. Mi-e si rusine sa va spun ce-mi fac bipezii mei. Ei bine, bipezii mei ma... mangaie. O-ri-bil!!!!!!!!
Nu stiu ce ma revolta mai tare, ca ma mangaie sau ca uneori ajung la umilinta suprema: mangaiatul pe burtica? De ce insista bipezii cu un tratament atat de revoltator pentru o fiara care se respecta?



Sa va spun la ce alte chinuri ma supun? Ma perie. Nu cred ca s-a inventat o tortura mai mare decat periatul. Este rusinos ca exista asa ceva.
Si cireasa de pe tort: taiatul ghearelor. Cred ca fac asta special ca sa nu ma mai urc cu ajutorul ghearelor in diverse locuri. Cu ce-i deranjeaza, spuneti-mi si mie???

32 de comentarii:

Sakura spunea...

hmm
cu periatul am zis si eu ca detest
urasc
ce vrei tu sa fie
ci ghiarele nu....le am intacte
:D

Zazuza's Gulaschsuppe spunea...

hahah, aia cu bucata de paine din gura ni s-a intamplat si noua...

Chiti spunea...

@Sakura
Cum ai scapat cu ele intacte?

Chiti spunea...

@Zazuza
Let me guess... Eddie?

Zazuza spunea...

nu numai :)): pot spune doar ca Susie e cea mai decenta... :))

Grişka spunea...

Pâine... Interesant... Am mai auzit despre pisici care mănâncă pâine, dar mie nu-mi place aproape nici o mâncare de a bipezilor - adică exista una singură după care mă dau în vânt: porumbul fiert :)
Şi eu am gheruţele intacte - iar când sunt mângâiat pe burtică de obicei încerc să muşc mâna care mă tratează atât de umilitor :)

Diana Alzner spunea...

Chiti, dragă, eu sunt o bipedă şi îţi voi vorbi din punctul de vedere al bipezilor. După cum vezi, înţeleg limba sofisticată a pisicilor.
Hai să te lămuresc: bipezii tăi sunt morţi după tine. Te iubesc foarte mult. Chestia cu mângâiatul este o slăbiciune de-a lor, trebuie să o accepţi, nu e umilitoare. Aşa îşi manifestă ei dragostea. Cred că pâinea este o amintire culinară de când erai pe stradă, scumpa mea. Mami îţi dă mâncare muuult mai bună. Trebuie să recunosc că şi mie mi s-a mai luat bucata de la gură... :)
Lasă-i să te perie. Face bine la blăniţă.
Pa, iubire mică!

coryamor spunea...

oh, esti nedreptatit in mod constant...nu stiu, zau, ce sfat sa-ti dau...

Mirela spunea...

Soră geamănă cu Serafina! Mai puțin mângâiatul, ea se lasă când are chef! Dar periatul...proba de alergare de viteză prin casă: Enya ține pisica, eu dau cu peria! Cu gheruțele îl lăsăm pe tati, așa că eu cred că a început să-l cam ocolească. Și le reascute imediat, ba pe pomișor, ba pe orice mobilă tapițată (inclusiv cu piele) din casă. Dar...spune și tu, Chiți, ar mai fi pisică dacă ar face altfel? Neah! Bravo vouă, ȘI de aia vă iubim! Pupici miunici!

Pisu spunea...

Vai Doamne! Periata? Mangaiata..pe burta chiar? unghii taiate? Mai Chiti iti inteleg supararea! Si eu ma supar cand incearca astfel de manevre ai mei...ghearele nici eu nu le mai am intacte...ultima oara m-au fentat la veterinar. Pe burta niciodata nu am suportat sa fiu mangaiat...nimic nu se va schimba in asta si ai mei si-au invatat lectia!

Pisu spunea...

Vai Doamne! Periata? Mangaiata..pe burta chiar? unghii taiate? Mai Chiti iti inteleg supararea! Si eu ma supar cand incearca astfel de manevre ai mei...ghearele nici eu nu le mai am intacte...ultima oara m-au fentat la veterinar. Pe burta niciodata nu am suportat sa fiu mangaiat...nimic nu se va schimba in asta si ai mei si-au invatat lectia!

Anonim spunea...

@Bipezii lui Chiti: Un agent secret este dur si nemilos, nu puteti sa-l mangaiati asa, cand aveti voi chef, stirbindu-i concentrarea. Si nici sa-l privati de armele sale principale. Zau asa, voi n-ati vazut niciun film cu James Bond?!

LAURA spunea...

dragalas! Ascu a mea, de 13 ani, mai mananca miez de paine/chifla/baton....budinci..., iar gherutele i le tai cand e somnoroasa cu unghiera cu al carei lantisor se mai joaca ...

vic spunea...

cind te mingiie, musca-i :-(
cind vor si pe burtica zgiriie-i :-(
sa se invete minte.

aaaa, dar nu-i bine cind te mingiie? nu te ia asa cu tors, rostogolit si intins?

volent spunea...

mi-ai luat un pietroi de pe inima. eu sunt o bipeda a unui motan negru si uracios..si credeam ca are ceva cu mine de nu ma lasa sa-l dragalesc:) caum..ca si "caprele" altora sunt la fel...o sa ma impac mai usir cu situatia:)

Miss Zebra spunea...

Draga Chiti, cu vremea iti vei da seama ca este placut sa fii mangaiata si periata. Eu am cunoscu multe feline si fiare care apreciau acest tratament, asa ca inclin sa cred ca trebuie sa mai analizezi subiectul, inainte de a-l respinge definitiv.

lucky motanul spunea...

mie nu
mie nu mi se întâmplă din astea
decât cu mângâiatul
doar că la a treia atingere
zgârâi şi muşc fulgerător
de nu mai apucă nimeni
să pozeze evenimentul

din perspectiva pisicii
bipezii au deficit de comunicare
cu fiinţele din jur
cred că asta e o scăpare a Creatorului
o imperfecţiune strigătoare la cer

pisicii miaună, caravana trece

Morticia spunea...

Chiti, tu ar trebui sa il joci pe leul Alex din Madagascar, caci ultima ta poza imi aduce aminte de faza aceea din film cu "He's going saaavaaaage!".

Chiti spunea...

@Griska
Eu credeam ca painea e mancare de pisici, e asa de buna... :)

Chiti spunea...

@Diana Alzner
Ciudate obiceiuri aveti voi, bipezii...

Chiti spunea...

@coryamor
Este o situatie fara iesire, nu-i asa?

Chiti spunea...

@Mirela
Ah, cred ca m-as intelege bine cu Serafina!

Chiti spunea...

@Pisu
Trebuie sa le aratam bipezilor ca nu ne pot umili cu mangaieri si dragalasenii. Ce suntem noi, animalute de plus?

Chiti spunea...

@teampit
Tu m-ai inteles si vad ca vorbesti bine pe limba lor. Mai incearca, te rog, mai explica-le. M-au adus la disperare cu dulcegariile.

Chiti spunea...

@Laura
Se vede ca este o fiara de nadejde :) Pupici pisicesti te rog sa-i transmiti din partea mea.

Chiti spunea...

@vic
Ma mai ia si pe mine torsul, in trei situatii: dimineata, cand sunt somnoroasa si usor inconstienta; daca bipezii mei vin acasa dupa ce au lipsit mai multe ore si m-am plictisit de atata dormit; bineinteles, cand mi-e foame.

Chiti spunea...

@volent
Este un motan adevarat, trebuie sa-l intelegi. Noi suntem fiare, vanatori, nu ... pisicute.

Chiti spunea...

@volent
Este un motan adevarat, trebuie sa-l intelegi. Noi suntem fiare, vanatori, nu ... pisicute.

Chiti spunea...

@Miss Zebra
Hmm, erau feline adevarate sau de plus?

Chiti spunea...

@Lucky
Foarte bine zis, au deficiente de comunicare.

Chiti spunea...

@Morticia
I'm savage.... yessss!

Sakura spunea...

esti o pisica mica si scumpa care nu e fiara
vrea sa fie
noroc ca nu iti iese
:)